Profielteksten

Deelnemende masseurs /workshopgevers 2018

 

Machteld Aberson - Workshop "Herken en verken je ademhaling"

Psychische klachten kunnen leiden tot lichamelijke ongemakken en langdurig lichamelijk lijden kan tot gevolg hebben dat je geestelijk in onbalans raakt. Als holistisch coach zie ik het lichaam als geheel: lichaam en geest werken als team samen. Voel je stress of andere klachten die je belemmeren in je dagelijks leven, dan kan jouw ADEMHALING hét middel zijn om daar verandering in te brengen. In mijn workshop wil ik je graag kennis laten maken met de fantastische resultaten, die een optimale ademhaling kan geven. Uiteraard beantwoord ik ook buiten de workshop al je vragen; kom vrijblijvend langs!
Starttijd: 11.15, 12.45, 14.15

www.lichtelucht.nl/Laura Jonker - Transformatiemassage

Deze massage is ontstaan uit het verlangen om mensen te begeleiden in hun levensprocessen, waar soms net dat zetje nodig is om je koers weer helder te krijgen, pijn te verwerken die je vasthoudt, je denken te ontspannen en meer te werken vanuit vertrouwen. Deze massage is gericht op patronen transformeren die niet meer functioneel zijn. Dat doe ik via het lichaam en je energiehuishouding, dus gewoon over kleren heen. Ik ga daarin een stap verder dan ontspanningsmassage. "Ik voel me als herboren" hoor ik vaker terug na een sessie, omdat ik je contact laat maken met je oorspronkelijke natuur.

De mens is voor mij een geheel van lichaam, geest, hart en ziel. Mijn achtergrond als shiatsu therapeut combineer ik met stille invoelendheid uit stilte-meditatie en energiewerk uit mijn jarenlange training in tai-chi, Chinese yoga en gezonde ademhaling. Zo is de combinatie ontstaan van transformatie massage. Ik geef verder meditatiecursussen en sessies gericht op ZIJN VOL ZIN, zin hebben in en zin geven aan je leven.

www.zijnvolzin.nl,06-45229355 en info@zijnvolzin.nlMarian Coelet - Bowentechniek/Consulten en workshop "Werken met energie"

Bowen is een bijzondere en effectieve manuele behandelingsvorm. Een verrassend eenvoudige techniek, die in de regel snel en goede resultaten geeft. ​Bowen helpt bij: Rug- en nekpijn, been en knieproblemen, schouder, tenniselleboog, stress, bekken en houding, allergieën, astma, hoofdpijn, migraine, nierproblemen, vermoeidheid, fibromyalgie, slaapproblemen.

Consult
Mijn doelstelling is om mensen te begeleiden in hun persoonlijke groeiproces. Ben je op dit moment bij een kruispunt beland, dan kan ik je helpen met een heroriëntatie van je leven.


Workshop "Werken met energie"
Alles is energie
Je hebt luchtige energie en vaste energie. Denk maar aan water, wat ijs kan worden bij koude, maar ook damp wat ontstaat bij hitte. Emoties zijn energie, ons denken is energie en beide erg belangrijk. Met deze energie gaan we spelen en oefenen, om b.v. te ervaren hoe je die energie kan voelen en bij jezelf kan veranderen. Hoe je jezelf kan beschermen voor niet gewenste energie. Toepasbaar direct in ons dagelijks leven. Als je nieuwsgierig bent geworden kom dan naar de workshop van Marian Coelet
Starttijd: 12.15, 13.45, 15.15

www.lotus4health.comHuub Pardoel - Stoelmassage

Stoelmassages geef ik op diverse locaties, in mijn eigen praktijk en bij bedrijven voor medewerkers. Een stoelmassage geeft veel ontspanning en aandacht voor plekken met spanning of pijnklachten. Ideaal voor cliënten die veel zittend werk doen. In de stoelmassage wordt de druk toegespitst op de voorkeuren van de cliënt en op de aanwezige klachten. Voor iedereen die zichzelf een moment van ontspanning gunt en eventueel klachten ervaart rondom nek, schouders en rug. Een cadeau voor jezelf!
Tevens een mooie kennismaking voor wie vervolgens een ontspanningsmassage met olie wil ontvangen.


Leonie van der Zon – Dynamische massage

In mijn praktijk Zonlicht geef ik o.a. holistische ontspanningsmassages. Een massage ontspant je lichaam, vermindert stress en haalt energie blokkades weg. Het brengt je gedachten tot rust, zorgt voor een betere doorbloeding en doorstroming van je energie.
Ik werk veelal met warme olie maar omdat we hier met kleding aan masseren beperk ik me deze keer tot de dynamische massage. Deze kan met kleding aan gegeven worden. Je lichaam wordt zachtjes en ritmisch gewiegd, gerold, gerekt en losgeschud. Dit opent op een diep niveau en ontspant. Door de vloeiende golfbeweging werkt deze techniek door in het hele lichaam. Een aanrader !

www.praktijkzonlicht.nlTrees de Mari – Workshop "Tai Chi Tao"

Tai Chi Tao is ontwikkeld vanuit de Chinese bewegingsleer, die zich kenmerkt door soepele en langzame bewegingen. Deze specifieke bewegingsvorm is bevorderlijk voor de energie toevoer, de ademhaling en de bloedcirculatie. Spieren versterken en gewrichten versoepelen.
Yin en Yang en de vijf natuurelementen (water, hout, vuur, aarde en metaal) staan centraal bij de korte bewegingsseries.
Daar de oefeningen aanpasbaar zijn en ook zittend uitgevoerd kunnen worden is deze methode toegankelijk voor iedereen, ongeacht de leeftijd en/of conditie.
Tai Chi Tao heeft een positieve invloed op lichaam en geest.
U bent van harte welkom om ontspannend te komen bewegen en bewegend te komen ontspannen.
Starttijd: 11.45, 13.15, 14.45Rungrat Wilaiket - Traditionele Thaise Massage en Thaise Yoga Massage

Bij geregelde behandeling door Wilaiket Thaise Yoga massage kan voorkomen worden dat u minder last heeft van zowel lichamelijke als psychische klachten en onze behandelingen stimuleren de bloedsomlopen het lymfesysteem waardoor U weer energie krijgt. Chronische vermoeidheid, rug- en nekklachten, hoofdpijn, stijve spieren en gewrichten en een slechte doorbloeding kunnen door onze behandelingen of massages verminderen dan wel worden verholpen. Onze masseuses zorgen voor versoepeling van de weefsels (huid, spieren, zenuwbanen en gewrichten) en zorgen voor een verbetering van de bloedcirculatie. Ook neemt het stress niveau af en verminderen depressieve gevoelens. In afstemming met wat u lichamelijk dan wel geestelijk kunt toe laten wordt er een op geestelijk/spiritueel vlak het een gevoel van continuïteit aan het lichaam gegeven; en  zorgt voor stroming en activeert Chi (Lom).
www.wilaiket-thaimassage.nl
info@wilaiket-thaimassage.nl
06-37281604Ina Bongers - holistische massage met rebalancingtechnieken

Rebalancing gaat over het herstellen van de balans tussen denken en voelen, tussen lichaam en geest. Deze massage is erop gericht dat je contact maakt met de pijn/klacht die je ervaart. Het gaat niet zozeer over wat te ‘doen’ of wat we denken maar meer over wat we voelen in ons lichaam. Juist door de extra aandacht (=bewustzijn) kan je de pijn anders gaan voelen of de plek kan veranderen van intensiteit.
In mijn praktijk bied ik jou de ruimte en veiligheid om in contact te komen met je ongemak, pijn of klachten. Dit doe ik door gesprek, massage, aanraking en ademhalingstechnieken. Tijdens de sessies krijg je veel tijd om na te voelen wat het effect is van een aanraking. Via jouw lichaam ‘praten’ we over dat wat belangrijk is voor jou met als doel: verzachting, acceptatie of zelfs transformatie.
www.ruimtedooraanraken.nlJeanine Verhagen - Holistische Massage

Holistische Massage is een invoelende massage en gaat uit van het 'Zijn met wat erop dit moment Is'. Door aandachtig en in de diepte te voelen wat er NU is en er bij aanwezig te zijn, kan bewustwording en loslaten plaatsvinden. Lichaam en geest spelen beiden een rol bij klachten. Klachten in één gebied van het lichaam kunnen het effect zijn van een vastzitten elders, en/of kunnen een effect hebben op een ander lichaamsdeel. We onderzoeken dit samen. Ik bied je een veilige ruimte om dieper in contact te komen met je eigen lijf. Dat doe ik door je liefdevol, invoelend en diepgaand aan te raken. In mijn praktijk maak ik intuitief gebruik van verschillende massage technieken als holistische massage, klassieke massage, energetische massage, ontspannings massage, triggerpoint massage, geur, klank, helende kruiden, coaching, Reiki en ander energiewerk.
www.arinya.nlKerstin Guhl

Kerstin Guhl - Massage op tafel of stoel

Massage helpt om pijn en stijfheid te verminderen, bewustwording te vergroten en gewoon te relaxen.
Ik bied verschillende ontspanningsmassage vormen aan zoals Integratieve Massage, Lomi Lomi Massage, Hotstone Massage en Dynamische Massage.  

Bij fysieke klachten kan een klachtgerichte massage behandeling verlichting geven. Verschillende technieken kunnen worden toegepast zoals b.v. Diepweefsel- en Bindweefsel massage, Manuele lymfedrainage, Cupping, elastisch tapen, cranio sacraale-, Dorn-, Triggerpoint- en voetreflextherapie.
www.sevati.nl

Jeffrey van de Locht - Energetische massage

Energetische Massage is een massage waarbij ik zowel op het fysieke lichaam werk als in het energieveld van de persoon. Met deze unieke combinatie kan een betere ingang gecreëerd worden en een uitstekende oplossing zijn voor een beter welbevinden of een voorspoedige heling.

Met mijn handen maak ik plukkende, afslaande, knedende of strijkende bewegingen. Dit kan op, boven of langs het lichaam plaatsvinden. Hierbij vindt er een bepaalde energieoverdracht plaats die de energiehuishouding van de persoon ten goede komt. Op deze manier wordt het zelfhelend vermogen van het lichaam aangesproken.
www.heelthuis.nl

Marieke Rekswinkel - Voet(reflex)massage

Ontspannende voet(reflex)massages op een massagetafel of in een ligstoel.
Voetreflexmassage is een natuurlijke vorm van genezen, waarbij het zelfgenezend vermogen van het lichaam wordt aangesproken. Dit gebeurd via drukpunten op de voet.
Naast voetreflex- geef ik in mijn praktijk ook metamorfose-, hot stone-massages en reiki.
Ontspannende behandelingen voor klachten als stress, hoofdpijn, nek- en rugklachten etc.
www.voetreflex-wageningen.nl


Tallien van der Wal - Rebalancing (op massagetafel)

Luister jij wel naar je lichaam?
Rebalancing is een lichaamsgerichte behandeling die door aanraking/massage, meditatie en gesprek, je een heldere kijk geeft op je situatie. In het leven van alledag ligt de nadruk vaak op denken. Wat je denkt in je hoofd kan je terugvinden in het lichaam. Als je je bewust wordt van die vertaalslag kan er iets veranderen.
Met Rebalancing word je je bewust van spanning en wat dat zegt. Wat heeft jouw lichaam te vertellen? Deze bewustwording is onderdeel van het proces om meer rust, ontspanning en balans te vinden.
www.luisternaarjelichaam.nlDeelnemen als masseur of workshopgever? Meldt je hier aan.